Home Lezing: “Rust in je hoofd, rust in je lijf. 4 Gouden tips om de stress te stoppen!”

Lezing: “Rust in je hoofd, rust in je lijf. 4 Gouden tips om de stress te stoppen!”

Je niet goed kunnen concentreren, weinig energie hebben, gewrichtsklachten, darmproblemen of piekeren… allemaal klachten die soms zomaar lijken te beginnen, en helaas niet altijd zomaar verdwijnen. Vaak is er niet één oorzaak voor aan te wijzen. Wel laat de wetenschap zien dat langdurige stress dergelijke klachten kan verergeren of in stand houden. En daar kun je wat aan doen. Vijf jaar geleden verdiepte ik mij in het thema stress omdat zowel mijn man als ikzelf stres gerelateerde klachten had. Inmiddels geef ik alweer 4 jaar training en begeleiding in stressvermindering.

In de lezing “Rust in je hoofd, rust in je lijf”, ga ik dieper in op hoe je lichaam en je brein samenwerken bij stress, welke gevolgen chronische stress voor je lichaam kan hebben én hoe we hier invloed op uit kunnen oefenen. Het is een interactieve lezing waarbij je ook meteen al gaat ervaren op welke manier jij waarneemt en welke gevolgen dit voor jou heeft. Tevens licht ik een tipje op van de training Stress-les(s).

Trainen van je brein, makkelijk te leren

De training Stress-les(s) biedt een eenvoudig aan te leren methode om stress te verminderen. Mensen met chronische stressklachten sturen onbewust signalen naar hun brein, die hun klachten in stand houden. De methode die je in de training leert zorgt ervoor dat het brein andere signalen krijgt. Stress-les(s) bestaat uit een traject van zes weken. Dit traject start met twee trainingsdagen waarin deelnemers theorie, oefeningen en handvatten krijgen aangereikt. Na de training krijgen ze zes weken online begeleiding, om het geleerde geheel eigen te maken én te integreren in hun dagelijks bestaan.

Tijdens de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen aan een oud-deelnemer.