Home Ervaringen van deelnemers aan de training Stress-less

Ervaringen van deelnemers aan de training Stress-less

Anita, 59 jaar, had last van slecht slapen, piekeren, veel emoties, maag- en darmklachten, fysieke klachten: “De training stress-less gaf me inzicht in wat stress is en wat het met me doet. Bovendien kreeg ik via praktische en direct toepasbare oefeningen, tools aangereikt waardoor ik mijn stress leer managen. Het effect ervan is snel voelbaar. De training is een absolute aanrader! Je krijgt handvaten voor de rest van je leven.

Sabine Vermeir, had last van HSP, slapeloosheid en weinig energie. Volgde de training online:Sowieso is het volgen van deze training een verrijking van je leven! Je krijgt inzicht in jezelf en de oorzaken van stress. Je leert patronen en symptomen herkennen en er actief mee aan de slag te gaan. Zo ga je herkennen wanneer je geleefd wordt en als je de aangereikte tools toepast neem je de touwtjes van je eigen leven terug in handen.

Omdat dit een zeer intensieve training is, vind ik de online-training, gespreid over 6 weken, ideaal. Zo heb je telkens een week tijd om het geleerde te verwerken, in te oefenen en toe te passen. Wekelijks ‘samen’ komen met hetzelfde groepje, vanuit je eigen woonkamer, geeft vertrouwen en veiligheid. Elke week keek ik uit naar dat moment van ‘samenkomen’. Ook na de training heb ik nog regelmatig contact met dit groepje. Heerlijk om zo’n fijne mensen ‘veilig’ te ontmoeten!” Liefs, Sabine

Myriam Verlinden, 46 jaar, had een burn-out: ”Doordat ik met alles en iedereen wou rekening houden kwam ik moeilijk tot het maken van grondige beslissingen waardoor de problemen zich begonnen op te stapelen in mijn leven. Plots was er het besef … ik moet NU zorgen en kiezen voor mezelf in plaats van iemand te zijn dat mijn onmiddellijke omgeving verwacht dat ik dacht te moeten zijn. Maar hoe moest ik dit aanpakken ? Stoppen met passioneel werken voor mijn baas die mijn vader is …
Zoveel soorten gevoelens had ik nog niet ervaren op korte tijd om deze beslissing te nemen.  Schuldgevoelens, onzekerheid, ongelukkig zijn, gevoelens van lafheid, boosheid, ontgoocheling, plichtsverzuim, …

De training Stress-less bij Irene kwam als een geschenk uit de hemel ook al was het zeer confronterend. Zij liet mij inzien dat o.a. ikzelf in de weg stond van mijn eigen geluk en brachten mij  zoveel nieuwe inzichten over mezelf en mijn omgeving bij. Daar heb ik de kracht en het zelfvertrouwen herwonnen om de moeilijkste beslissing  in mijn leven te nemen … het familiebedrijf verlaten met opgeheven hoofd na een carrière van 25 jaar!”

Dina, 22 jaar, had burn-out en was depressief: “Ik denk niet meer in termen van pieken en dalen. Ik doe weer dingen en ik leef gewoon. Mezelf de druk opleggen van in een piek te blijven zitten of uit een dal te kruipen is energie die ik kwijt raak en ook onnodige stress. Het is zoveel leuker om elke dag gewoon te leven en niet te hoeven (over) analyseren”.

Sofie, 46 jaar, had perfectionisme en te weinig contact/ gevoel in haar lichaam: “Met mij gaat het heel goed. Mijn 2 grootste positieve veranderingen na de training Stress-less zijn dat ik veel meer aandacht voor mijn lichaam heb. Dat uit zich in spontaan gezonder eten, sporten en buiten gaan omdat ik het wil en niet omdat het moet. Fysiek ga ik niet meer tot in uitersten maar luister wanneer het genoeg is. Ik waardeer mijn lichaam en kan nu ook verstaan dat mijn man dat altijd gewaardeerd heeft. Mijn ziel heeft terug een tempel. Het is zoals iemand anders in de training zei: ik voel me terug een ‘heel’ mens.
En ik kan mijn perfectionisme steeds beter loslaten: ik ben niet meer steeds op zoek naar zaken die ik aan mezelf kan verbeteren. Ik ben goed zoals ik nu ben. En als er ooit een thema terug naar boven komt, kan ik daar nog steeds aan werken. Mijn metafoor was een vergrootglas waarmee ik op zoek was naar imperfecties, die heb ik weggegooid en zie nu het geheel.”

Nelly Mangelschots, 50 jaar. Had last van pijn, stress en angst: “Net zoals zoveel personen ben ik in een patroon van stress en piekeren terecht gekomen. Ik wou er al een tijdje van af en heb eindelijk de tijd gevonden om er intensief aan te werken. Dus geen lezing of een training van een halve dag op het werk, maar wel twee hele boeiende dagen waarin je, ondergedompeld wordt in je denkpatroon, je overtuigingen en waarbij je inziet of ze wel of niet behulpzaam zijn. Toch wel een oogopener en een andere manier van benaderen dan ik gewoon was. Net zoals je een andere vaardigheid aanleert, komt het hier ook aan op het aanleren en dan trainen, oefenen en nog eens trainen. Ik bewonder de gave van de story-telling van Irene. Op die manier blijft alles goed hangen in je brein. De hele aanpak is trouwens top waardoor de tweedaagse me geen moment heeft verveeld. Irene komt zacht en begaan over en tegelijkertijd is ze kordaat en alert tegenover alle deelnemers. Bedankt Irene !”

Maaike, een paar jaar na de training: “Mijn moeder kreeg 3 mnd geleden de diagnose asbest kanker, einde verhaal, chemo voor verlenging wilde ze proberen. Mijn vader kwam via de spoed het ziekenhuis binnen tijdens haar eerste chemo. Ik weet nog dat ik in de lach schoot en zei: ‘dit slechte script geloof je niet als het in een soap komt, te overdreven’. Hij bloedde ergens intern en ging aan bloed transfusies. 
Ik zat net in een periode op mijn werk waarin ik 35 u per week ‘moest’ werken. Dat had ik toegezegd. Mijn zoon net op middelbare school, mijn vriendin na 10 jaar opnieuw kanker en ik was na een mislukte date erg oude emoties en overtuigingen aan het bekijken.  Ik ging vol automatisch weer op mijn oude adrenaline overleef stand. Ik ben echt in alle oude valkuilen gestapt. Zo snel zijn alle oude patronen en overtuigingen weer aan. Maar ik was en ben wakker, mij ervan bewust. Wat ben ik blij dat ik tijdens deze maanden continu heb kunnen terugvallen op mijn kennis van mijn brein. Deed en doe ik stress, ja te veel. Heb ik fysieke klachten, ook. Maar ik ben mild, begrip- en liefdevol en mij bewust van alles. 
Het duurde 3 maanden, totdat iedereen in betere stromingen zat om mijzelf toe te staan dat ook te doen. Maar zonder ooit deze training gedaan te hebben was ik volledig onderuit gegaan. Nu  doe ik een stapje terug, herstel mijn basis, en ga weer leven ipv overleven. Omdat ik weet dat ik dat kan, door toe te passen wat ik weet over mijn brein. Ik sta weer aan het roer, ik maak weer de juiste verbindingen en zit weer op de groene toeristische route. 

Ik gun het alle nieuwe deelnemers. Dat je leert jezelf mee te nemen in de stormen van het leven, daar waar aan je fundamenten wordt getrokken en gebeiteld, om daar bewuster bij te kunnen zijn. Om jezelf daarin liefdevol te kunnen omarmen als je ziet wat je aan het doen bent en te weten dat je het anders kan, maar vooral ook mag doen . Want tjonge zeg, wat heb je jezelf dan hard nodig. Veel liefs Maaike

Dory, 54 jaar, dreigende burn-out en perfectionisme: “Ik heb veel aan Irene gehad, zowel in de training Stress-less als in de persoonlijke consulten ter voorbereiding die ik met haar had. Ik kampte met een dreigende burn-out, mede door mijn perfectionistisch houding die met name op mijn werk heel zichtbaar was. Irene adviseerde mij om de training Stress-less te volgen en ik vroeg aan haar: ‘Gaat het echt werken? In theorie klinkt het goed maar ik wil nu écht de oorzaak van mijn stress kunnen aanpakken.’  Irene was even stil en dacht na: “Ja, het gaat je echt helpen.”  En ze had gelijk.  Ik heb inzicht gekregen in mijn belemmerende overtuigingen en ook de tools om een nieuwe weg in te slaan. 8 weken na de training voel en ervaar ik een fundamentele verandering in mij.  Ik slaap beter, voel mij positief en heb een gezonde dosis zelfrespect ontwikkeld. 

Ik ervaar Irene als een warm, betrokken mens die oprecht het beste met je voor heeft. Ze is in staat om liefdevolle feedback te geven wanneer dat nodig is.  Daar hou ik van! Als iemand met integriteit me spiegelt dan voel ik me gezien – en dat is wat ze doet.  Bedankt Irene – en voor mensen die daadwerkelijk een andere manier van voelen en doen willen ervaren raad ik je deze training aan!

Evert Hiddink, coach sociale hulpverlening, 62 jaar, was altijd druk voor anderen en cijferde zichzelf voortdurend weg: “Met mij gaat het heel goed.  De affirmatie ‘ik ben een heel mens’ is bijna dagelijks bewust in mijn systeem.  Af en toe proberen negatieve en oude patronen en overtuigingen de lege plekken van het loslaten over te nemen voor het ‘verlangen’ goed geankerd is. Dan helpen instrumenten uit de training Stress-less mij weer op de goede weg, in een positieve state. Mijn vertrouwen positief te blijven groeien is onveranderd groot. En als dat alleen, in mijn eentje ? lastig is (geworden) heb ik Irene als back-up”.

Peter, 28 jaar, advocaat, was oververmoeid: “Mijn leven is op een ongelofelijke manier verbeterd! Ik slaap weer als een roos en ’s morgens spring ik vol energie uit bed. Ik geniet elke dag van mijn herontdekte kracht en van het leven!”

Alec van Rompuy, leerkracht, 55 jaar, had last van stress, depressie en angst: “Nu ik 6 weken na de training Stress-less de balans opmaak merk ik dat er toch wel heel wat veranderd is in positieve zin. Ik heb geen angstaanvallen meer gehad en droomde zelfs al enkele keren op aangename wijze over mijn ouders, waar het vroeger telkens om hoog oplopende ruziedromen ging. Ook heb ik terug meer zin in het leven…
Het is niet altijd eenvoudig om negatieve gedachtegangen en niet-behulpzame patronen op te merken, toch leer ik mezelf steeds beter kennen.” 

Gijs, 45 jaar, docent Nederlands, dreigende burn-out: De Stress-less training heeft veel voor mij betekend. Het belangrijkste inzicht dat ik heb opgedaan, is dat mijn visie op een ‘stressvolle’ situatie niet de enige visie is. Een Chinese wijsgeer zei ooit dat een pad ontstaat door ergens te gaan lopen. Tijdens deze training ben ik mij er bewust van geworden dat dit zeer nadrukkelijk ook voor innerlijke paden geldt. Tijdens de cursus heb ik geleerd om oude wegen te verlaten en me open te stellen voor andere mogelijkheden waarvan ik eerst dacht dat die er niet waren.